Administrativ drömmare

Många tror att jag är så strukturerad. Jag är en anhängare av ”var sak på sin plats” och jag rensar och röjer ofta. På pinterest sparar jag tips om förvaring och vad som ska städas hur ofta. Jag arbetar administrativt och jag färgkodar min kalender.

Men det är ju bara en schimär! Jag är ju en riktig liten drömmare därinne. Just nu är min favoritträning att gå en timmes promenad och bara drömma mig bort. Jag kunde innan barnen spendera timmar snoozandes i sängen (eller ”ligga och dra sig” som det hette innan telefonlarm) och då egentligen bara drömma mig bort. Jag har alltid läst sjukt mycket, men också byggt upp hela fantasivärldar som jag fortfarande kan försvinna till.

Jag förlägger typ alla viktiga saker. I lägenheten sen kommer jag ha en tydlig plats för nycklar och plånbok för som det är här får jag leta varenda gång jag ska iväg. Systemet här är inte byggt för ett drömmande huvud. Jag ska ha alla mina väskor uppradade, skorna tydligt på plats och jag ska rensa, rensa och rensa ut. För mycket saker gör att jag inte hittar något alls. Jag hinner försvinna iväg mentalt innan jag letat färdigt.

Jag behöver också tydliga listor på saker och ting. Ofta bryter jag ner uppgifter i steg-för-steg för att ens få det gjort. Än en gång upplevs jag som ett under av struktur – fast det egentligen är ett sätt att inte skjuta upp allt och bara drömma mig iväg.

För om jag inte har mina listor eller mina system eller ett hem med var sak på sin plats så försvinner jag mentalt iväg. Gör absolut ingenting och bara drömmer mig bort.

Någon mer som är såhär? Eller som är tvärtom? Hur funkar det? Att liksom dagdrömma i lagom doser eller när tid faktiskt finns? Hur gör man?

Mmm, flyttkaos. Här funkar inte min hjärna alls…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *