Att skriva dagbok

Att skriva dagbok är för mig nästan livsnödvändigt. Jag skriver i stort sett dagligen och har med mig min dagbok i handväskan. Jag skriver inte så mycket om vad som händer utan mer om tankar, idéer och funderingar. Utöver det så har jag en bullet journal som dels är kalender, men även många av de listor för mål, planer och rutiner som kommer ur mitt dagboksskrivande.

Genom skrivandet kan jag formulera mina tankar och strukturera upp dem, mer än när de bara surrar i huvudet. På samma sätt fungerar bloggen för mig. När jag ska lägga ut något för allmän beskådan så kan jag fundera på dels hur jag vill uttrycka mina åsikter och tankar, men även vad jag faktiskt står för. På ett sätt föregår mitt dagboksskrivande mitt bloggande. Fast där går jag igenom mina tankar, funderingar och inre värderingar som sen kan göra att jag står för och tycker saker utåt.

På samma sätt som jag försöker få mitt dagliga agerande att stämma överens med min inre moral. Inte genom att sända ut allt jag tycker, men i alla fall kunna agera genuint. Då kan jag också i en konflikt eller diksussion även efteråt stå för varför jag gjorde som jag gjorde. Även om det var fel eller kunde ha gjorts bättre.

Jag matar igenom en hel del anteckningsböcker på ett år och jag läser sällan det jag skrivit. Det är inte riktigt poängen. Utan det är just för att sortera, rensa och strukturera mitt inre liv lite.

Skriver du dagbok?

Bilderna är från när jag bodde på hotell för några veckor sen. Väldigt vilsamt och fint!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *