De första små stegen

De här dagarna! Älskar solen och ljuset och känslan av liv! Sen att jag stressar med husförsäljning och försöker bo in en lägenhet samtidigt som detta liiiiiiv ska levs, ja så är det.

Men apropå livet. Nu känner jag verkligen hur jag vill odla! Det är surt att flytta från huset nu när det egentligen ska stå i sin fulla prakt. Det är ju nu jag ska skörda de första vårprimörerna och planera för sommarens sådd och höstens skörd. Så är det ju tyvärr inte.

Men jag har bestämt mig för att lära mig odla i lägenhet och på uteplatsen. Nu bor ju kaninerna där och för tillfället en massa bråte. Jag är inte heller van vid att odla i krukor så det behöver jag jobba på. Att ha ett odlingsprojekt får det dock att nästan spritta i benen så det är bara att börja planera!

Jag behöver fundera på vilka fönster som passar. Jag bor i norrläge så det är inte mycket sol men kryddorna från mataffären trivs ändå. Jag tänker ärtor i kruka, sen nåt hängande på uteplatsens utsida (två har bra sol, en i skugga). Att liksom hänga hyllor med krukor, så att det inte står på marken. Lite sallad (äter egentligen inte det så mycket), spenat, ärtor, bönor men framförallt brysselkål, blomkål och broccoli. Nån hink med potatis. Gurkor tänker jag skulle kunna fungera inne runt ett av fönstrena. Sen har jag en uppdrivningslampa så om jag bara funderar till kring var den kan hänga så kan jag driva upp inne i lägenheten. Ha ytterligare en yta för grönt.

Det som är dumt är att jag inte riktigt hinner just nu. Borde odla mycket mer än jag gör men de flesta fröna är nedpackade, altanen är full med renoveringsbråte och krukorna vid huset. Med lite tur hinna odla i helgen… vi får väl se! Alla problem är till för att lösas.

Så det är bara att ta fram penna och papper: här ska planeras odling och köpas jord! De första små stegen mot självhushållning ska äntligen tas!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *