Doulan Astrid

Vem är Astrid som din doula?

Hej!
Jag heter Astrid och ser fram emot att få vara ditt förlossningsstöd. Som doula är jag rak, tydlig, positiv, inkännande och fokuserad. Jag vill att du ska få en positiv upplevelse av din förlossning. Det är däremot inte alltid det lättaste att veta vad en sådan är för en själv. För vissa är det att det blir många skratt och att stämningen är uppsluppen, för andra att få fokusera inåt och känna sin egen, tysta styrka. I mötet med mig försöker vi reda ut dina behov och konkretisera fram dina behov och din vilja. Jag är utbildad inom avslappningstekniker och medveten om hur vi kan arbeta med kroppen med hjälp av olika tekniker.

Åsikter om hur du väljer att föda? Nej, det har jag inte. Behöver du stöd inför ett kejsarsnitt, en medicinskt assisterad förlossning eller att få välja att föda utan smärtlindring så finns jag här för dig. Att föda barn är en stor upplevelse hur det än sker och det stöd jag vill ge är att du får känna att du bestämde över det som gick att besluta om.

Heteropar, samkönat par, ensamstående eller annan konstellation spelar ingen roll för mig utan jag är här för att coacha den som behöver inför det mäktiga som en förlossning är.

Till dig som partner finns jag där för att visa dig hur du kan vara ett stöd. Du är ovärderlig för den som föder, då du känner hen på ett sätt som jag aldrig kommer att kunna göra. Tänk dig mig som din partners coach inför ett maratonlopp. Jag kan en mängd tekniker för att vi ska gå i mål och vet ungefär var delmålen befinner sig, men ditt stöd och närvaro kan jag aldrig ersätta. Jag kommer att stötta dig till att hitta din roll i förlossningen och hur du kan hjälpa din partner utifrån hens behov. Jag har gått min utbildning hos Gravdicoach.se, läs här Annas text till partners. Detta är ett synsätt jag bär med mig in i vårat möte.

Är du ensamstående? Jag stöttar självklart dig som kommer att föda utan partner. Vare sig det har vart självvalt från start eller inte så har alla rätt till att föda med stöd.

Känns jag som en som kan vara intressant som förlossningsstöd åt dig? Kontakta mig genom att skicka ett mejl till admin@kejsarinna där du presenterar dig lite kort samt lämnar telefonnummer, så ringer jag upp. Jag brukar ringa på ”kontorstid” så meddela om annan tid passar bättre. Här kan du läsa mer om allt det praktiska runt doulauppdraget.

Jag ser jättemycket fram emot att höra av er!