Doulauppdraget i praktiken

Jag arbetar som doula för dig som ska föda på Uppsala Akademiska, Karolinska eller Södersjukhuset och bor i området Bålsta/Skokloster och in mot Bromma (närliggande områden kan självklart fungera).

Vi möts första gången över en fika (hemma hos er eller ute på stan, ca 30 min) och då bör partner vara med om sådan finns, så att vi alla får möjlighet att lära känna varandra. Därefter vill jag att ni tänker och fundera i minst 24h och så har vi bestämt ett datum när ni senast återkopplar till mig.

Bestämmer vi oss för att det här känns bra så kommer vi att ses 2 gånger på så kallade förlossningsförberedande samtal. Där lär vi känna varandra bättre, vi går igenom önskemål inför förlossning, vi pratar tidigare erfarenheter om sådana finns, tränar lite avslappningsövningar och pratar praktikaliteter.

Sedan är har jag jour 1v före och 2v efter beräknad förlossning. Jag kommer även att introducera en back-up doula om något skulle inträffa så att jag inte kan närvara. Det är väldigt sällan en back-up behövs men jag tycker att det ska finnas för er skull.

Väl förlossningen startar har vi bestämt när ni ska hör av er utifrån era önskemål, oftast har vi telefonstöd innan och ses på förlossningen. Det kan variera utifrån behov och är något vi bestämmer under våra samtal.

Efter förlossningen landar ni som familj och vi hörs efter några dagar för att styra upp en tid för eftersamtal. Den kan ligga närsom i tid, utifrån era önskemål.

Pris? Jag har ”uppstartspris” och kostar 4000kr/uppdrag.

Om jag är intressant så är det bara att mejla mig på admin@kejsarinna.se med ett enkelt hej, lite om dig själv och ditt telefonnummer så ringer jag upp för att boka vårt första lilla möte. Ovan finns länkar om doula i stort och vem jag är som doula.

Jag längtar efter att höra av dig!
//Astrid R.