Handla mat varje dag?

Jag har funderat lite på mina matvanor. De är till det yttre strukturerade: jag gör veckolistor och sen håller vi oss till det ungefär.

Men det där ”ungefäret” innebär att jag slänger in kött som inte blev använt i frysen (och glömmer bort det), att grönsakerna blir ledsnare och ledsnare och att jag har tröttnat på knäckemackor innan paketet är slut.

Jag vill äta mer grönsaker men då de oftast blir äckliga i nåt bortglömt hörn av kylen så undviker jag tillslut att köpa hem mer. Så då blir det pasta och pesto ändå – fast jag mår bäst utan mat baserad på stärkelse.

Då bussen stannar utanför en mataffär – både när jag åker direkt hem och senare när jag ska hämta Storasyster i skolan – så tänkte jag prova att börja daghandla. Ha koll på att jag har salt, buljong, grädde, mjölk, välling, smör, ägg, potatismjöl och majsstärkelse hemma. Då kan jag köpa det protein och de grönsaker samt rotfrukter jag vill ha den dagen.

Jag tror jag är inne på något här. Får testa redan nästa vecka!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *