Hösten

För ett år sedan hade jag ganska nyss börjat jobba igen efter min sista föräldraledighet. Det har varit ett fruktansvärt tungt år. Inte för att jag slitits mellan hem och barn eller för att jag arbetat på en hems k arbetsplats, utan för att min inre resa gick in i en väldigt intensiv fas.

Jag tror jag sedan mitt första barn föddes (december 2012) har funderat mycket kring livet och vad man fyller det med. Först i form av insikter om samhällets uppbyggnad och konflikten mellan heltidsarbete och familjeliv och ur den känslan en ovilja till att hoppa på tåget igen efter mitt första barns födelse. Men livet rullar på, det blev jobb och en andra graviditet. Under den föräldraledigheten blev det mycket tankar om vem jag är och hur denna person passade i alla insikter om just balans i livet. För att sen, när jobb ändå var ett faktum, börjar fundera på vad jag gör.

För vad jag gör måste vara en förlängning av vad jag är, annars orkar jag inte. Jag ska skriva mer om hela processen, nu när dammet börjar lägga sig lite men det har varit en lång resa där jag verkligen fokuserat på mig själv och mina behov.

Jag ve ännu inte om jag valt helt rätt, det vet man väl först i efterhand. Men jag vet att jag valt något som jag ser väldigt mycket fram emot. Idag åker jag till förregistreringen till sjuksköterskeprogrammet, och det känns som starten på en väldigt rolig höst!

Förresten har wordpress lyckats sjabbla bort å, ä, ö i alla äldre inlägg så de har sparats som utkast just nu innan jag hinner gå igenom dem och återpublicera…

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *