Jag har behövt starta om

Artikeln jag läste startade något i mig. Eller, den stoppade något. Den stoppade kaoset, oron och det konstanta planerandet. Den var som det sista som behövdes för att knyta ihop den säcken.

Jag har sen dess slutat planera så mycket. Inte per dag, men i livet i stort. Jag känner ett lugn och en tilltro till att om jag bara gör det som skänker mig glädje så blir det bra.

Och det har blivit så bra. Jag har simmat med vänner, och sen med barnen. Jag har haft en underbart fin helg med barnen och jag hoppas att vår vecka blir minst lika bra.

Jag upplever att jag gått från att fundera på vem jag är till vad jag gör. Och det är en så viktig skillnad. Samt att vad jag gör nu är en sannare, mer inre styrd process nu när jag tagit mig igenom att vända ut och in på vem jag är. Men jag har slutat att leta ord för är och börjat testa på gör. Så all den energi som förr gick åt till en inre process av att plocka isär mig själv, den blir nu en yttre process där jag upplever saker. Och den är ju bra mycket roligare, för både mig och mina barn.

Bloggen då? Jo, jag har kvar den som de ser ut nu. Men skriver nog mer sådana här små vardagliga tankar än att jag försöker lära ut saker för jag måste börja inse att det verkligen inte är vad jag gör bäst. Mycket är jag bra på, men pedagogisk är jag inte.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *