Kolmården och Bamses värld

Det finns alltid en problematik kring att djur används för underhållning. Med det sagt så tycker jag att Kolmården ändå gör ett bra jobb med omsorg för djuren och samtidigt ge möjlighet för oss besökare att uppleva dem.

Vi åkte dit, jag och barnens pappa och båda hopplopporna, i lördags. Vi checkade in på hotellet och började dagen med Bamses värld. Rätt stimmigt men väldigt fint och alldeles lagom för en 4- och en 6-åring. Vi åkte en gemensam åkattraktion – båten Victoria – men Lilla blev lite illamående. Så efter en liten föreställning med Bamse och gänget blev det mat (farmors pannkakor från köket som serverade endast pannkakor och köttbullar – smart) och sen åkte Stora bergochdalbana med pappa och jag och Lilla åkte Skalmans bilar.

Dagen avslutades vid 16 med att vi gick till hotellet. Då hann vi se lite djur på vägen. Sen på hotellet blev det pool! Jättefint gjort. Middagen blev sen då vi glömt att boka, men gott var det!Dag två såg vi fler djur. Åkte Safari – deras linbana över flera hägn – vilket var toppen och mysigt. Därefter delfinshow och lunch. Sen åkte Stora och pappa Wildfire! Den gigantiska bergochdalbanan! Så coolt att hon vågade!

Men nu började orken tryta. Lite lekpark, lite sista åk på Bamses värld och sen hemåt.Att åka nu innan högsäsongen var ett smart drag. Knappt några köer till attraktionerna och lagom med folk. Jag tycker om Kolmården då inträde löser allt; absolut inget kostar extra. Såklart kostar mat en hel del, vi valde att inte släpa matsäck. Vatten behövdes men annars köpte vi. Inga godispåsar, russinpaket eller söndersmulade kex i ryggsäcken. De köpte varsin burk Dunderhonung som man fick fylla med godis, det räckte gott för dem.Vi hade med oss en sulky för dag två, Lillasyster behöver kunna skjutsas och även Stora behövde ibland varva ned. Dag ett drog vi dem i skrinda som fanns på plats (egentligen för packning) till och från Bamses värld. Att börja med Bamses värld kändes bra, då fick barnen en föraning om parken men vi slapp tjat om Bamse när det var dags för djuren dag två.

En väldigt fin liten semester och avslut på sommarens första mammavecka. Nu är det jobbveckor för mig innan de är tillbaka!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *