När jag blir upplyst despot

Ovanstående titel, och numera nån sorts slogan på bloggen, är en tagning på ”när jag blir diktator”. Vet inte om det är en allmän sägning men jag och mina vänner brukar ha det som avslut när man liksom gnällt av sig och sagt hur det minnsan borde vara. Och så avslutar man med ”ja alltså, när jag blir diktator”.

För egen del tycker jag dock att upplyst despot låter mycket trevligare! Det är dock fortfarande en envåldshärskare som visserligen driver igenom förändring men ja… Dock tyckte jag att det passade finfint för den här bloggen (den är ju MIN!) Och med tanke på att min online-namn sen… 2002-ish varit Kejsarinna så passar det ju ypperligt!

Jag har lite i flera år försökt blogga. Men det haltar, det blir lite sisådär. Jag försöker skriva om odlingen (men odlar mest i förbigående), jag skriver gärna om föräldraskap (men har kanske inte varit jättenöjd med mitt och vill inte hänga ut barnen för mycket), vill inte blogga om jobbet, är ingen entreprenör, reser knappt alls, osv osv.

Men jag har åsikter! Jag är påläst, jag gillar analyser och jag gillar att tänka på hur man kan skapa en bättre framtid! Mest har jag väl fubderat på min egna framtid, men under resan har jag ju såklart tänkt och läst en massa om allt möjligt och ja… jag vill skriva mer om vad jag skulle vilja sker.

Jag är dock historiskt och samhälleligt intresserad. De flesta av mina idéer och tankar kommer ur en kunskap om hur det varit förr och hur det ser ut nu. Självklart är jag inte allvetande då källor från 800-talet är så… fragmentariska, tyvärr, och pga har ju faktiskt ett heltidsjobb och två barn.

Med det sagt: det kommer börjas bloggas mer här! Ska inventera gamla inlägg oxå. Jag har en hel del som i nån uppdatering blev helknasigt formaterade som jag ska gömma samt några som bara är… tråkiga. Jag ska oxå bli bättre på att moderera kommentarer! Hade några som jag först nu godkänt då mobilappen inte visade dem! Bättring.

Så ja, välkommen till min lilla del av internet. Där jag är envåldshärskare och mitt egna parlament. Spännande!

En reaktion på ”När jag blir upplyst despot

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *