Om kejsarinna.se

Hej!

Jag som skriver heter Astrid och är statlig tjänsteman, mamma varannan vecka och doula. Jag bor med mina barn och fem kaniner utanför Stockholm. På vintern lär jag mig åka skidor och de andra tre årstiderna försöker jag lyckas med odlingen – numera inne i lägenhet istället för i trädgård. Jag klättrar också.

 

Jag är, som många av min tid, oroad över klimatförändringar, konsumtionssamhället och över vad det gör med både planet och människor. Jag drivs av att försöka ställa om mitt liv och hitta andra lösningar. Dels genom nytänkande teknik, men också genom att titta bakåt i historien. En gång levde vi mer i samklang med naturen.

Numera bor jag i lägenhet. Jag drömmer om hus, men även här måste det ju gå att leva resurssnålt och producerande (mer än konsumerande). Jag inspireras av 1940-talet och dess ransoneringstider. Då tvingades man av kriget att äta närproducerat, att lappa och laga och hushålla. Jag hoppas slippa gräva ståvärn utanför min lägenhet, men annars tycker jag att det finns mycket att hämta i tänket. Så min blogg handlar mycket om hur jag försöker återlära mig gamla kunskaper.

Jag kan som nämnts även anlitas som doula, vilket du kan läsa mer om i länken ovan. Jag har utbildats av Anna (gravidcoach.se) och Emma (forlossningspodden.se).

Välkommen,
Astrid

 

Ibland finns jag även på instagram.