Om kejsarinna.se

Hej!

Jag tror att den här bloggen handlar om livet. Jag försöker ibland få till teman, ett tänk och en riktning. Men jag fungerar inte så, jag fastnar inte för en sak. Jag upplever, funderar och resonerar. Tänker och känner. Så jag skriver om det.

Bloggen blir ett plats för mig att resonera och tänka nring allt jag har åsikter om. Men även att skriva inlägg om mitt DIYande och fixande i livet som ensamstående. Dumt att lägga pengar på sånt man kan göra själv, tänker jag och inser inte hur lång tid allt tar när man är själv. Jaja, nåt lär man sig alltid!

Jag som skriver heter Astrid och är statlig tjänsteman, mamma varannan vecka och doula. Jag bor med mina barn, två katter och fem kaniner utanför Stockholm. På vintern lär jag mig åka skidor och de andra tre årstiderna försöker jag lyckas med odlingen – numera inne i lägenhet istället för i trädgård. Jag klättrar också.

Jag är, som många av min tid, oroad över klimatförändringar, konsumtionssamhället och över vad det gör med både planet och människor. Jag drivs av att försöka ställa om mitt liv och hitta andra lösningar. Dels genom nytänkande teknik, men också genom att titta bakåt i historien. En gång levde vi mer i samklang med naturen.

Numera bor jag i lägenhet. Jag drömmer om hus, men även här måste det ju gå att leva resurssnålt och producerande (mer än konsumerande). Jag inspireras av 1940-talet och dess ransoneringstider. Då tvingades man av kriget att äta närproducerat, att lappa och laga och hushålla. Jag hoppas slippa gräva ståvärn utanför min lägenhet, men annars tycker jag att det finns mycket att hämta i tänket.

Jag skriver ibland fakta och hur jag tänker exakt i ett ämne. Ibland skriver jag bara att jag tänker på något. Ibland upplever jag något som ger mig en tankeställare. Jag mår bra av att skriva av mig.

Jag kan som nämnts även anlitas som doula, vilket du kan läsa mer om i länken ovan. Jag har utbildats av Anna (gravidcoach.se) och Emma (forlossningspodden.se).

Välkommen,
Astrid

Ibland finns jag även på instagram.