Planeter och hus – ett inlägg om födelsehoroskop

Jag har egentligen alltid kallat det födelsediagram, men förstår att det skapar viss förvirring. Så vi kör på födelsehoroskop. Alltså planeternas resa runt solen sedd från jorden, med deras placering i tecken samt olika delar av livet – det vi kallar hus – vid tiden för din födelse. 
Däröver tittar man på planeternas aspekter mellan varandra och sedan börjar man tolka. Det tar tid, men jag och de jag tolkar åt brukar fascineras av hur rätt det ändå blir. Hur vi känner igen oss i det som planeterna berättar. 

Det jag tittar på är hur planeter (energier/känslor) står i tecken (hur vi kanaliserar energin) samt hus (område i livet där energin behöver få uttryck). Därpå tolkas det tecken som finns i huset (inte alltid samma som ovan) vilket ger en vinkling om hur den aspekten av livet hanteras. Sedan planeternas aspekter mot varandra och allt detta bygger en bild av en individ.

Det jag undviker att tolka är exakta tider för vissa händelser, karriärsval eller någon form av öde. Jag fokuserar mest på att hjälpa någon att sätta ord på hur hen fungerar i livet för att hjälpa hen att välja utifrån sina behov.

Nedan är ett exempel på dagens födelsediagram. Här ser man indelningen för de 12 husen samt planeternas placering i tecken och hus. Bland annat Pluto och Saturnus faller i 3e huset som här blir i Skytten. Men då står Saturnus i Skytten, och Plutos energi placeras i Stenbocken.

På många ställen kan man få det i olika listor, men jag ser en vinning i att minst lika ofta träna på att direkt se horoskopet på detta sätt.

Jag tycker väldigt mycket om att syssla med det här och nästa steg är att faktiskt börja träna på ”vanliga” horoskop.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *