Somrig frihet

När sommaren kommer vill jag vara fri. Jag vill packa en lätt väska och bara försvinna till skogs. Till ängar. Till hav. Till allt som är öppet och vilt.

Sånt är ju dock inte livet. Men jag har lagt en bragrund för mer frihet. Hemmet är väldigt bra nu, jag har rensat och röjt och fått ordning. I veckan kommer två katter hit och mitt hem kommer vara verkligen, sannerligen mitt. En plats att ladda mina batterier på. Jag har också satt mig själv på stenhård diet för att nu inte längre drabbas av magproblem och orkeslöshet. Jag äter nu carnivore – i stort sett bara kött, smör och kaffe – för att senare se om jag kan lägga till ost och mjölk (älskar!) Därefter kan det bli läge för någon grönsak, det jag saknar är potatis! Men redan ger det mig otroligt med energi och ork under dagarna.

Så jag åker till stranden med barnen. Jag packar snabbt det vi behöver, jag har enkla kläder på mig som möjliggör lek och upptåg. Jag läser böcker igen – en frihet för mig som gör att jag kan resa mellan platser och intryck. Jag börjar planera in sommaren, funderar på små tågsemestrar då jag älskar att åka tåg, funderar kring cykelutflykter om kvällarna och jag ser alla dagar som brer ut sig framför mig.

Mitt liv innehåller åtaganden; jobb, barn, djur och hem. Men däremellan, där är jag fri.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *